Back to News

Cadix architectural project by HCVA

14 September 2018

  • News
  • Karin Borghouts photographed a social housing complex designed by Happel Cornelisse Verhoeven Architects. North of the centre of Antwerp lies the former docks area of Cadix. The district developed in the 19th and early 20th centuries and consists of a heterogeneous block structure of warehouses, tenements and row housing. During the coming years all this will gradually be transformed into an urban live-work environment. Together with Stephen Taylor Architects, Happel Cornelisse Verhoeven designed two corner buildings containing a total of 60 dwellings, a car park and a child care centre for the client Woonhaven. The two apartment buildings stand diagonally opposite one another and exhibit an architectural affinity. Both corner buildings are built in brick and have a monolithic presence to underline the robust character of the district. Special attention was paid to the treatment of the entrance zones and the tectonic legibility of the facade.

    Article published in de Architect, September 2018

    HappelCornelisseVerhoeven.