Back to Exhibitions

Aanwezig-Afwezig in Antwerp

 • Exhibitions
 • ‘Present - Absent’ Solo exhibition, May 20 - July 29, 2011 in Kades-Kaden, Catapult, Antwerp BE
  This presentation circles around the pictures theme, the photograph as a reproduction and the exhibitionspace. With the visitors presence, the exhibition gets the space to speak. A special edition of 5 archival pigment prints is made for this occasion. (Read Dutch below)
  Kades-Kaden is the name of a painting by René Daniels and the project- and exhibitionspace of Catapult, graphic designers in Antwerp.
  De presentatie in de project- en tentoonstellingsruimte Kades-Kaden van Catapult cirkelt rond het thema van de afbeelding, de foto als reproductie en de tentoonstellingsruimte. Karin Borghouts herneemt enkele sleutelbeelden uit 2002 en 2003 en tentoonstellingszichten daarvan. Verder wordt gefocust op de tentoonstellingsruimte zelf. Deze wordt gefotografeerd, verkleind en als reproductie in fragmenten in beeld gebracht. Met deze tentoonstelling wil Karin Borghouts iets essentieels tonen over haar fotografiepraktijk. Niet de afbeelding zelf is van belang, maar dat wat normaal niet getoond wordt: de tijd, de ruimte zelf, het werkproces. In het beeldenbombardement dat ons dagelijks overspoelt, vormt deze presentatie een anti-tentoonstelling, een tonen van het niet-tonen.
  Recensie in Knack door Ludo Bekkers

 • The House in Villa De Olmen

  2013

  The House in Villa De Olmen

  Solo exhibition The House, ‘Het huis’ in Villa De Olmen, actuele kunst, Wieze, BE,…

 • Elimart BE

  2009-2010

  Elimart BE

  Soloexhibition in ElimArt, an artproject of Elim, psychotherapeutic center, in Kapellen, BE.…

 • Rooilijn

  2003-2011

  Rooilijn

  ‘Rooilijn’ was exhibited in the first BredaPhoto festival in 2003 in the exhibition…

 • Stadsfotograaf MAS

  2017-05-01

  Stadsfotograaf MAS

  The exhibition ‘City Photographer’ will bring Antwerp’s many faces to the MAS Boulevard…