Back to Books

Antwerpen, stad verbeeld

 • Books
 • A series of photo artbooks about Antwerp, historical city and port in Belgium, are published at the initiative of art dealers Ronny and Jessy Van de Velde. The extraordinary big photobooks are of a very high quality and printed in Belgium. Karin Borghouts got the commission to photograph the center of Antwerp in interiors, buildings, streets and squares. The book is commissioned and published by Gallery Ronny Van de Velde in cooperation with Ludion publishers.
  ANTWERPEN STAD VERBEELD
  fotografie Karin Borghouts
  25 x 33 cm, 336 pages, 215 photographs,
  Prologue by Ludo Bekkers
  39,90 euro
  ISBN 978-94-9181-966-7
  SOLD OUT online
  A limited edition is still available in Rossaert, Nosestraat 7 Antwerp, on Saturday afternoon 12am - 6pm.
  A de luxe edition (250 euro) with a signed and numbered archival pigment print is available at Gallery Ronny Van de Velde

  ‘Antwerpen, stad verbeeld’ biedt een blik op hoe de stad vandaag omgaat met haar verleden. Fotograaf Karin Borghouts neemt ons mee op een wandeling door de hedendaagse stadskern, van het Centraal Station tot de Schelde en van het Zuid tot het Eilandje. Ze kijkt daarbij vooral naar de historische gebouwen en hun interieurs, in grote mate gerestaureerd of zelfs gereconstrueerd. De foto’s roepen vragen op over authenticiteit. Veel historische gevels zien er nu beter uit dan ooit en brengen de stad glorieus in beeld. Dit prachtige fotoboek, met meer dan 200 paginagrote foto’s, doet de lezer op een andere manier kijken naar bekende Antwerpse gebouwen, pleinen en straten, en laat hem nieuwe en verrassende plaatsen ontdekken. Het boek vormt een tweeluik met Antwerpen Verloren Stad 1860-1880 dat negentiende-eeuwse foto’s bevat van Antwerpen, net voor de sloop van de stadswallen en de rechttrekking van de Schelde.

 • Book architecture and telephony

  Book architecture and telephony

  In fall 2018 Karin Borghouts and Filip Dujardin were commissioned by Proximus to photograph a…

 • Screenworlds

  Screenworlds

  Book ‘Screenworlds’ Contemporary Photography in Flanders The exhibition…

 • Voorbij de scène

  Voorbij de scène

  Cultuurcentrum Hasselt Belgium celibrates 40 year in 2012 and commissioned Karin Borghouts to…

 • View in a Japanese garden

  View in a Japanese garden

  Booklet published on the occasion of the exhibition ‘View in a Japanese garden’ in…