Back to Books

Antwerpen, stad verbeeld

 • Books
 • A series of photo artbooks about Antwerp, historical city and port in Belgium, are published at the initiative of art dealers Ronny and Jessy Van de Velde. The extraordinary big photobooks are of a very high quality and printed in Belgium. Karin Borghouts got the commission to photograph the center of Antwerp in interiors, buildings, streets and squares. The book is commissioned and published by Gallery Ronny Van de Velde in cooperation with Ludion publishers.
  ANTWERPEN STAD VERBEELD
  fotografie Karin Borghouts
  25 x 33 cm, 336 pages, 215 photographs,
  Prologue by Ludo Bekkers
  39,90 euro
  ISBN 978-94-9181-966-7
  SOLD OUT online
  A limited edition is still available in Rossaert, Nosestraat 7 Antwerp, on Saturday afternoon 12am - 6pm.
  A de luxe edition (250 euro) with a signed and numbered archival pigment print is available at Gallery Ronny Van de Velde

  ‘Antwerpen, stad verbeeld’ biedt een blik op hoe de stad vandaag omgaat met haar verleden. Fotograaf Karin Borghouts neemt ons mee op een wandeling door de hedendaagse stadskern, van het Centraal Station tot de Schelde en van het Zuid tot het Eilandje. Ze kijkt daarbij vooral naar de historische gebouwen en hun interieurs, in grote mate gerestaureerd of zelfs gereconstrueerd. De foto’s roepen vragen op over authenticiteit. Veel historische gevels zien er nu beter uit dan ooit en brengen de stad glorieus in beeld. Dit prachtige fotoboek, met meer dan 200 paginagrote foto’s, doet de lezer op een andere manier kijken naar bekende Antwerpse gebouwen, pleinen en straten, en laat hem nieuwe en verrassende plaatsen ontdekken. Het boek vormt een tweeluik met Antwerpen Verloren Stad 1860-1880 dat negentiende-eeuwse foto’s bevat van Antwerpen, net voor de sloop van de stadswallen en de rechttrekking van de Schelde.

 • Vooruit 100

  Vooruit 100

  Book published on the occasion of the 100 year Vooruit, Ghent in 2013.Vooruit ordered Karin…

 • Beyond the document

  Beyond the document

  Contemporary Belgian Photographers This book brings together 13 photographers at the instigation of…

 • Middelheimmuseum Nieuwe Monumenten

  Middelheimmuseum Nieuwe Monumenten

  Catalogue of the exhibition ‘New monuments/Nieuwe Monumenten’ in the Antwerp…

 • Voorbij de scène

  Voorbij de scène

  Cultuurcentrum Hasselt Belgium celibrates 40 year in 2012 and commissioned Karin Borghouts to…