Back to Books

Antwerpen, stad verbeeld

 • Books
 • A series of photo artbooks about Antwerp, historical city and port in Belgium, are published at the initiative of art dealers Ronny and Jessy Van de Velde. The extraordinary big photobooks are of a very high quality and printed in Belgium. Karin Borghouts got the commission to photograph the center of Antwerp in interiors, buildings, streets and squares. The book is commissioned and published by Gallery Ronny Van de Velde in cooperation with Ludion publishers.
  ANTWERPEN STAD VERBEELD
  fotografie Karin Borghouts
  25 x 33 cm, 336 pages, 215 photographs,
  Prologue by Ludo Bekkers
  39,90 euro
  ISBN 978-94-9181-966-7
  Send a message to order
  A de luxe edition (250 euro) with a signed and numbered archival pigment print is available at Gallery Ronny Van de Velde

  All books are available in Rossaert, Nosestraat 7 Antwerp, on Friday, Saturday and Sunday 13am - 6pm.

  ‘Antwerpen, stad verbeeld’ biedt een blik op hoe de stad vandaag omgaat met haar verleden. Fotograaf Karin Borghouts neemt ons mee op een wandeling door de hedendaagse stadskern, van het Centraal Station tot de Schelde en van het Zuid tot het Eilandje. Ze kijkt daarbij vooral naar de historische gebouwen en hun interieurs, in grote mate gerestaureerd of zelfs gereconstrueerd. De foto’s roepen vragen op over authenticiteit. Veel historische gevels zien er nu beter uit dan ooit en brengen de stad glorieus in beeld. Dit prachtige fotoboek, met meer dan 200 paginagrote foto’s, doet de lezer op een andere manier kijken naar bekende Antwerpse gebouwen, pleinen en straten, en laat hem nieuwe en verrassende plaatsen ontdekken. Het boek vormt een tweeluik met Antwerpen Verloren Stad 1860-1880 dat negentiende-eeuwse foto’s bevat van Antwerpen, net voor de sloop van de stadswallen en de rechttrekking van de Schelde.

 • The Royal Greenhouses

  The Royal Greenhouses

  A new guide in 4 languages with photography of Karin Borghouts is published in 2015 by BAI…

 • Middelheimmuseum Nieuwe Monumenten

  Middelheimmuseum Nieuwe Monumenten

  Catalogue of the exhibition ‘New monuments/Nieuwe Monumenten’ in the Antwerp…

 • Living

  Living

  Book ‘Living’ reflecting diversity and identity…

 • Kerken in Gent

  Kerken in Gent

  Photobook ‘Kerken in Gent, 46 parochiekerken om over na te denken’ with photography of…